WineRepublic Best Sellers
6x2 flaskor. 1690 kr inkl frakt.


1. Il Coltrone Grande Appassimento - Italien, Blend
Appassimentotekniken går ut på att man omedelbart efter skörden torkar druvorna under några veckor i speciella torkrum. Därefter jäser och pressar man druvorna skonsamt och resultatet blir ett fylligt och komplext vin med nyanser av behaglig sötma, ett vin som påminner mycket om Amarone. Massor av mörka bär, choklad, kryddor samt en avslutning med bra syra som balanserar sötma och frukt. Danska vinavisen ger "Amaronedraeberen" 5 av 5 ”stjerner”
Läs mer om och köp Il Coltrone här 

2. Robert Reynolds - USA, Zinfandel
Lodi är idealiskt beläget mellan Sierra Nevadas sluttningar i öster och San Francisco Bay i väster. Läget ger, tack vare havsbrisen från bukten, ett perfekt klimat för vinodling med varma dagar och svala nätter. Reynolds Old Wine zinfandel visar med sin fyllighet och fullspäckade bäraromer att detta är en druva där det ”aromatiska gashandtaget” tål att vridas i botten samtidigt som helhetsupplevelsen förblir mjuk, rund och ytterst välbalanserad. Vinet är precis så fylligt och smakrikt som man kan och ska förvänta sig av Zinfandeldruvan
Läs mer om och köp Robert Reynolds här 

3. Ripasso Spada - Italien, Corvina Blend
Det bästa urvalet av Valpolicella från senaste årgången blandas med skalen från de torkade druvorna som just har använts för att framställa Amarone. Dessa är fortfarande impregnerade med jästceller och socker och kan på så vis sätta igång en andra fermentering eller jäsning vilken ökar vinets alkoholhalt, förstärker dess färg och aromer samt förbättrar potentialen för lagring. En Ripasso är född!
Läs mer om och köp Spada här

4. Guintrandy Cotes du Rhone - Frankrike, Grenache blend
Olivier Cuilleras är 6:e generationens vinmakare hos Domaine la Guintrandy, en ekologisk producent i som odlat vin på egendomen i Enclave des Papes i södra Rhone sedan 1850. Ungt, svalt och renheten själv med härliga aromer av svarta vinbär, körsbär och lakrits aromer. Fullt av frukt och tydlig strävhet från fina tanniner.
 Läs mer om och köp Guintrandy här  

5. Maui - Nya Zeeland, Sauvignon Blanc
Fler och fler upptäcker storheten hos de Nya Zeeländska vinerna och då kanske framförallt vin gjort på Sauvignon Blanc. En druva som mår extremt bra av Nya Zeelands svalare klimat och därmed en långsammare mognadsprocess med hög syra som resultat.Vinet har en finess och koncentration som gör det till en utmärkt aperitif samt ett perfekt skaldjursvin. Men även fisk- och kycklingrätter i kombination med syrliga smaker kommer vara mycket trevliga sällskap. Och visst, vinet fungerar alldeles utmärkt till getost i alla dess former, vi talar ju om Sauvignon Blanc!
Läs mer om och köp Maui här  

 

Bubblare

6. Tafelberg - Sydafrika, Shiraz
En mycket typisk ”nya världen Shiraz", varm solmogen frukt i skön balans med en bra syra och finstämd strävhet
Läs mer om och köp Tafelberg här  

 

 

 

Feedback Registrera