WineRepublic – vår idé och vår historia.

Välkommen till WineRepublic, en plats du besöker för att bli inspirerad, för att må bra och inte minst för att finna utvalda viner du normalt inte hittar någon annanstans. Viner och producenter med passion, attityd och ärlighet.

WineRepublic är vinklubben för alla som är mat- och vinintresserade på ett opretentiöst och avslappnat vis och grundades 2011 av Torbjörn Fridh, Hans Lööf och Peter Örnqvist. Upplägget baseras på ett genuint mat- och vinintresse, en djup övertygelse om att nöjda kunder är framgångsfaktorn bakom allt samt den största tilltro till e-handeln som framtidens marknadsplats.

Vår idé är att vin avnjuts bäst med mat i skön miljö och med trevligt sällskap och försöker därför alltid tänka vin i kombination med ”rätt” mat, miljö och umgänge. Vårt mål är att göra det enkelt och roligt att lära sig om och köpa spännande viner som normalt inte finns tillgängliga på den svenska marknaden.

WineRepublic vill sprida unika upplevelser baserade på mat och vin i kombination som inspirerar till att våga prova nytt och därmed få nya gastronomiska erfarenheter. Det gör vi genom att erbjuda prisvärda och spännande viner av högsta kvalitet i nätverk med de allra bästa leverantörerna. Med hjälp av och tillsammans med partners med örat mot marken i vinvärldens alla hörn och deras kontakter på det lokala planet vet vi alltid vad som är på gång och hur man får tag i det som vi letar efter.

WineRepublic erbjuder viner i ett brett prisspann, och håller ihop portföljen så att de billigare vinerna från ett land matchar de dyrare i såväl pris som kvalitet.

Vi tror väldigt mycket på morgondagens stjärnor, alltså producenter på uppgående som ännu inte har uppnått stjärnstatus (eller stjärnpris!). Det är producenter som vi och våra partners har trott på från starten, naturligtvis för att de producerar exceptionellt goda viner men också för ett nytt tänk och en spännande stil.

Ambitionen är att alltid ligga i framkant vad gäller nya spännande viner, av nya spännande vinmakare från nya spännande områden.

Genom våra nätverk har WineRepublic tillgång till ett av de bredaste utbuden i Europa av viner från bland annat Australien, Nya Zeeland och USA. Allt återfinns inte i shopen vid ett och samma tillfälle då vi fokuserar på att presentera viner från ”small producers", viner gjorda av morgondagens stjärnor, boutiqueviner tillverkade i ytterst små kvantiteter eller viner gjorda på kända druvor men från ovanliga platser. Tveka dock aldrig att ställa frågan till oss om du är på jakt efter ett speciellt vin, en särskild vintyp eller producent. Chansen är mycket stor att WineRepublic hittar vad du söker.

Vi vill att alla våra viner ska ha en koppling till oss själva eller våra närmsta vinvänner. Vi lever efter devisen: ”To sell wines that don´t suck. In case we have to drink it all ourselves, if selling goes wrong.” (Ett lätt omskrivet citat av Jeff Smith från Hourglass)

Välkommen!

Torbjörn, Hasse & Peter

torbjorn@winerepublic.se
hans@winerepublic.se

info@winerepublic.se

Feedback Registrera